Call for Mail Art: Your Doctor Mail-Art-ified!

What's Your view on your Doctor?

Is he/she a good help to you and do you feel blessed by having this good health care giver? Or are you afraid, angry, bored and/or distrusting whenever you visit your doctor?

Or is he/she invisible to you as until now you didn't need medical care at all?

For this online exhibition I'm looking for mail art which shows your opinion about your doctor. A portrait, a situation, certain objects or whatever, as long as it shows your thoughts and/or feelings about him/her.

All 2D media by snail mail are welcomed, minimum postcard size (10x15 cms), maximum A4 (20x30 cms).

No jury, no fee, no return. All entries about doctors will be published here.zaterdag 20 maart 2010

Call for "Your Doctor in Mail Art"

Welcome to this Mail Art Blog!

Today the mail art project 'Your Doctor in Mail Art' started.

I'm curious to know what you do think and feel about your doctor, and even more curious to see how you translate these into Mail Art!

All entries concerning the aim of this mail art project will be published on this blog, and a selection of the mail art will be part of an exhibition in the Netherlands in a location where doctors have access to, probably October 2010 (for which the deadline is August 17th 2010).

For further questions and for the snail mail address to send your mail art to, please contact me at:
heleen21artmail-at-yahoo.com.

Hope to read and see from you!

Heleen

... Is he/she like this?...

... or makes he/she you feel like this?...

Looking forward to see YOUR ideas, thoughts and feelings, concerning your doctor!


9 opmerkingen:

 1. Dit is toch wel de meest interessante blog waar ik op ben gestruind in mij nu nog korte bezoek aan Blogger. Ik heb zelf al in tijden niet het potlood meer tevoorschijn gehaald. Dit is toch wel een goede reden. Als het lukt zie je nog wel wat van me.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Igor,
  Dank voor je berichtje, en welkom in het Blog-gebeuren!

  Ik ben benieuwd naar wat je met potlood / papier (en misschien pen, viltstift, verf, meer papier, karton, schaar, lijm?) zult maken.
  Dat het je zal lukken, dat het iets treffends, moois en/of interessant wordt, daarvan ben ik wel overtuigd!
  Ik hoop dat je het potlood idd tevoorschijn zult halen, want ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En of ik mijn potlood heb gepakt!

  Ben al druk aan het schetsen geweest. Maar was wel weer even wennen zeg. Het is misschien wel een half jaar geleden dat ik voor het laatst getekend heb. En zelfs toen was het digitaal. Maar ik heb het wel gemist, dit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je weer begonnen bent! Hopelijk heb je er plezier in.

  Hee, en het hoeft niet per se getekend: hoe en wat, dat staat helemaal vrij!
  Zo heb ik in 't verleden ook wel eens met woorden 'getekend'. Wat 'n hele kunststroming blijkt te zijn, ook wel 'text art' en 'calligram' genoemd, zag ik laatst op deze, http://calligramdesigners.blogspot.com/ en de wel héél kunstige (zowat ambachtelijke) http://www.youthedesigner.com/2010/03/16/showcase-of-creative-and-inspiring-text-art/

  Mocht je de smaak van 't weer tekenen te pakken krijgen (wat ik hoop!), meer over mail art vind je op o.a. www.mail-art.de (ook allerlei oproepen om mee te doen).
  Overigens ben ikzelf ook 'nieuw', niet in 't bloggebeuren maar wel in mail-art land. Ik ontdekte deze al 50 jaar oude stroming pas 'n klein half jaar geleden, zo ongeveer op hetzelfde moment als dat jij je potlood / tekentableau (gelukkig tijdelijk) neerlegde!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Heleen,

  Ik had de term mail art een beetje verkeerd begrepen. Dat word overnieuw beginnen dus. Ik heb volgende vakantie (voordeel van stage lopen op een basisschool!) dus dat gaat zeker goed komen. Ik heb al verschillende ideeën! Ook niet getekend. Maar dat ik mijn zogezegde potlood neerleg is altijd tijdelijk. Ik heb altijd van die periodes dat ik heel veel kunstzinnig bezig ben. Dan valt het ineens weg en dan pak ik het later weer op. Het vreemde is dat meestal zo gou ik het weer oppak ik ineens magisch velen malen beter ben geworden. En mijn stijl is dan soms compleet verandert. Het is jammer dat ik mijn meeste werk kwijt ben of niet heb bewaart. Was leuk geweest om nu te vergelijken.

  En ik heb die links bekeken. Heel erg tof, ik heb het vaag wel eens eerder gezien en er is zelfs een iPhone App voor de creatie daarvan dacht ik. Maar ik wist niet dat het een hele stroming was. Daar kunnen hele diepe dingen mee gedaan worden. Ik vraag me alleen af hoe ze het gemaakt hebben. Of alles handmatig is gebeurt of dat ze toch software hebben gebruikt om alles in basis te renderen. Want een Ascii Graphic Generator is niet zo heel veel anders, alleen veel simpeler. Misschien interessant voor je om na te kijken? Uitzichzelf is het niet zoveel maar wat zou kunst zijn als alles automatisch ging. En ja, zoals je ziet ik ben ook een nerd. Dus voor mij als het creatieve en technologie elkaar kruis is het twee vliegen in een klap. Ik ben ook dan dol op programmeren.

  Voorbeeld van zo'n ascii generated graphic: http://img3.nnm.ru/3/7/f/e/f/37fef2b2764ce29b68c1f5a7aabd7da2_full.jpg

  En ik ken een muzikant die Mail art heeft gebruikt voor een van zijn albums, het is Surinaams gethematiseerd. De CD-hoes was een envelop met iets als 'Groeten uit Suriname' en vanplaats een adres stonden de nummers erop, er stond ook wat op afgedrukt dacht ik maar dat weet ik niet zeker. Ik vraag me af of ik het nog heb. Want de muziek was simpelweg, tja, hoe leg ik dat uit. 'Met smaak valt niet te twisten' maar dit is de uitzondering die de regel bevestigt.

  Die Duitse site was interessant, maar weet niet of ik er wat naar op zou sturen. Ik vind dit al gewaagt. Vooral omdat ik een beginneling ben.

  Maar heb je zelf ook een plek waar je jou werk laat zien? Online bedoel ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet echt eens aanwennen het eerst goed door te lezen voor ik iets plaats. Ik ben dan ook dyslectisch dus excuses als er veel fouten instaan.

  Kruis moet Kruizen zijn.
  En vanplaats moet 'In plaats van' zijn natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Igor: allereerst een fijne vakantie toegewenst!!

  Je schrijft dat je ´t wat gewaagd vindt om iets naar die projecten op www.mail-art.de te sturen. Maar volgens mij kun je dat rustig doen!
  Ten eerste ben je absoluut geen beginneling, als ik ´t zo lees! En ten tweede is juist het leuke van mail art dat het laagdrempelig is, en meestal zijn alle inzendingen welkom.

  Mail art is bijvoorbeeld ook wel gebruikt als een soort protest tegen de gevestigde kunst-instellingen, zie bijv. http://nl.wikipedia.org/wiki/Mail_art (en klik daar ook ´Fluxus´ eens aan).

  Het enige wat je zou kunnen tegenhouden (niet zozeer jij, maar mensen in ´t algemeen) is perfectionisme: het heel goed (tè goed) willen doen.
  Daar had ik vroeger wel eens last van, maar dat remt tegelijkertijd je creativiteit ook af.
  Dus maak je geen zorgen, leg de lat nooit te hoog. Maar gewoon dóén, en plezier hebben in ´t maken, dáár gaat het om, naar mijn mening.

  En gebruik maken van (computer)techniek kan prima, ook voor mail art. Alleen voor mail art moet je het dan nog even uitprinten en per snail mail versturen :o)

  Mooie ascii generated graphic, knap gemaakt!

  Of de werken op die text art sites met computer gemaakt zijn, ik denk een deel wel, en een deel toch echt handmatig.
  Zelf hou ik erg van pen & papier, potlood/stift/verf, en ik maak de meeste dingen dan ook graag met de hand.
  Zie bijv. de uit giraffes bestaande giraf links onder op www.onemilliongiraffes.com/?id=53555 en de giraffes gemaakt met het woord ´giraf´. In dit voorbeeld zijn ze wel wat rommelig, en als ik meer tijd had zou ik ´t heel strak met zwarte tekenpen kunnen maken.
  Misschien ga ik dat nog wel eens doen, dankzij jouw opmerking!

  En er is niets op tegen om de computer te gebruiken, dat hoort gewoon bij deze tijd ¨dus¨ ook bij de huidige kunst. Ik proef uit je woorden dat je met veel plezier achter de computer zit (nerd-zijn is een goede eigenschap :o) ). Dus wat mij betreft: ga gerust je gang!

  Eigen werk staat o.a. op heleendevaan.multiply.com/photos . Als je op de map ´Postcrossing en Mail Art´ klikt vind je (een deel van) mijn mail-art bijdragen aan andere projecten (onderaan bij de ´commentaren´ vind je nog links naar waar e.e.a. gepubliceerd is, en dan zie je meteen dat mijn loopbaan in mailart ook nog maar pril is!).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Heleen
  Thank you for letting me know...it is quite a challenging project. I love specially your second card...so humoristically true!
  I will send you my entry soon...
  cheers and all the best with the project!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Thanks, TICTAC!
  I'm looking forward!

  And my contribution is on its way, for your intruiging call for mail art
  http://messageinabottle-tictac.blogspot.com/ !

  BeantwoordenVerwijderen